producerat av xponent
8 Sep, 2014

publicerad av | Inga kommentarer

Kryssen ska föra Tony in i riksdagen

Kryssen ska föra Tony in i riksdagen

Den 29 september är det upprop i Sveriges riksdag. Då vill Karlskogabon Tony Ring vara på plats – som riksdagsman för Moderaterna. En väg dit är att han får sitt namn ikryssat av minst fem procent av de som röstar på Moderaterna i Örebro län.

Moderaterna har i nuläget tre mandat från Örebro län i riksdagen. Tony Ring står på femte plats. Men den som får fem procents personkryss går före i kön. Något som är svårt, men inte omöjligt. Peter Wiklund, oppositionsråd för partiet i Karlskoga, beskriver saken så här: – Förra valet var det bara listettan Sten Tolgfors som nådde över fem procent. Samtidigt är det så att om cirka 50 procent av de som röstar på Moderaterna i Karlskoga kryssar i Tony Ring så kommer han över fem procent. Förutsatt att vi får ungefär lika många röster nu som 2010.

Läs artikeln i Karlskoga Tidning från i lördags, 6 september.


Kommentarer avstängda.