producerat av xponent
8 Jul, 2014

publicerad av | Inga kommentarer

Hamilton slår tillbaka och är med i fighten!

Hamilton slår tillbaka och är med i fighten!

Med ytterligare en pole position efter ett monstervarv i slutet på kvalet såg Nico Rosberg ut som en klar seger kandidat inför Englands Grand Prix på Silverstone banan, inte minst med tanke på att värsta konkurrenten Lewis Hamilton bara startade från ruta sex efter ett misslyckat kval.

Nu utvecklades loppet på ett sätt som ingen kunde förutse inte minst efter att Kimi Raikkonen kraschade svårt på första varvet och tävlingen rödflaggades med en senare start som resultat. Finländaren var efter omständigheterna vid god vigör men kunde inte starta på nytt när loppet återupptogs efter dryga timmen, en som däremot startade med bravur var Hamilton som jagade ikapp ledande Rosberg utan större problem och som förmodligen hade vunnit även om Rosberg inte hade råkad ut för det växellådsproblem som avslutade hans eftermiddag i förtid. Frågan är dock om inte den stora hjälten i England var Valteri Bottas som startade från 17 plats men korsade mållinjen som tvåa efter ett mycket starkt race. Tack vare Rosbergs olycka och sin egen lycka så ligger Hamilton nu bara fyra poäng efter i kampen om VM titeln och det är långt från avgjort.

Kommentarer avstängda.