producerat av xponent
22 Jun, 2014

publicerad av | Inga kommentarer

Rosberg drygar ut ledningen i Österrike

Rosberg drygar ut ledningen i Österrike

Formel 1 cirkusen var åter tillbaka på en av mina absoluta favoritbanor, Österreich Ring som numera heter Red Bull Ring efter den Österrikiska huvudsponsorn. Senaste Formel 1 loppet i Österrike 2002 blev på sitt sätt historiskt men inte i positiv mening, det var då som ledaren Rubens Barrichello fick en teamorder och tvingades släppa förbi Michael Schumacher på sista varvet men demonstrativt stannade strax före mållinjen vilket inte uppskattades av publiken och som resulterade i ett mindre upplopp i samband med prisutdelningen. När Österrikes Grand Prix åter avgjordes på söndagen var det åter två stallkamrater som stod i fokus men den här gången handlade det inte om teamorder och Nico Rosberg gick åter segrande ur striden med Lewis Hamilton och kunde dryga ut sin VM ledning ytterligare. Trea var något överraskande Valteri Bottas före sin teamkollega Filipe Massa som startade från pole position men inte hade tillräckligt med fart, tror trots allt att det var ganska muntert i Williams lägret efter det bästa resultatet på mången god dag. Mitt bästa minne från banan i Österrike är annars från 1978 när jag som 14 åring såg Ronnie Peterson vinna sitt sista Grand Prix på just den här banan.

Kommentarer avstängda.