producerat av xponent
9 Jul, 2012

publicerad av | Inga kommentarer

Webbers strategi knäckte Alonso

Webbers strategi knäckte Alonso

Att Englands Grand Prix skulle avgöras utan att en enda droppe regn föll under loppet kändes helt osannolikt inte minst med tanke på hur vädret såg ut under fredagen och lördagen. Lördagens kvalificering går till historien som en av de längsta och märkligaste och till slut tog Fernando Alonso pole position efter att så när åkt ut redan i Q2. När väl starten skulle gå var banan torr och helt klart var att Red Bull hade hittat en bättre strategi när det gäller däcken jämfört med Ferrari, Mark webber som låg tvåa större delen av tävlingen kunde på den hårdare gummiblandningen gå i kapp ledande Alonso som avslutade på mjuka däck och några varv före målflagg passera och vinna sin andra seger för året. Vettel kunde köra in som trea och något överraskande slutade Filippe Massa på en fin fjärdeplats. Alonso leder fortfarande VM men med något mindre marginal, nästa tävling på Hockenheim i Tyskland om två veckor.

Kommentarer avstängda.