producerat av xponent
12 Oct, 2011

publicerad av Pialill | 4 kommentarer

Toys for boys!

Toys for boys!

Snacka om kontraster, direkt efter att jag var klar med Ferrarikörningen på Mantorp Park fortsatte jag några mil söderut till Väderstad där Ricki och grabbarna från Väderstad-Verken väntade med nästa ”leksak” som skulle provköras. Från en Ferrari 430 på drygt 500 hästar till en Fendt 936 med 360 pigga kusar under huven är steget ganska långt och dessutom var underlaget inte asfalt utan en åker! För säkerhets skull hade man också hängt på en Väderstad Swift kultivator bakom traktorn och uppgiften vara att åka fram och tillbaka och rafsa runt i myllan. Trots alla pinnar helt nere i jorden fick jag upp ekipaget i nästan 12 km/h och det var enligt experterna på plats en bra fart för den här typen av arbete. Stort tack till Väderstad-Verken för en fantastisk upplevelse och en unik möjlighet att prova på något som för mig är lika unikt som det för många andra är att få prova en Ferrari.

  1. Nästa gång du ska på liknande saker får du höra av dej …
    hur mycket Nm va det i bettan ?

  2. 1482 Nm! Visste inte att Du var intresserad av traktorer…

  3. Gammal bonde ju :)

  4. Där ser man! Då ska Du givetvis få följa med och återuppliva gamla minnen ;-)